Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Schau mal an, was Paulchen kann!

"Deniz'in Kitapları" kategorisiyle kitaplarımızı kayıt altına almaya devam ediyorum. 


Schau mal an, was Paulchen kann!: İşte bizim başucu kitabımız, her şeyimiz. Geçen sene Almanya'ya geziye gittiğimizde 3-5 €'ya aldığımız kitaplardan biri. O dönemde Deniz oyuncak ayısını çok seviyor diye bu kitap ilgimi çekmişti. İçine bakınca alışkanlıklarımızı değiştirecek çok güzel bir kitap olduğunu anlayınca hemen almıştık. Sevimli ayı Polşen'in günlük hayatından bölümlerin yer aldığı kitabı Deniz o kadar çok seviyor ki bütün akrabalar, herkes Polşen'i tanıyor. Nereye gidersek yanımızda götürüyoruz. 

Polşen'in saçları yıkanıyor ve hiç ağlamıyor diye Deniz de banyo yapmaya itiraz etmiyor.  




Deniz, yaşı geldi de geçiyor olmasına rağmen ne klozete ne de oturağa oturmuyordu, kesinlikle reddediyordu. Sonra, Polşen oturağa oturuyor, çişini yapıyor diye oturağa oturmayı kabul etti. Bugün çişini söylüyorsa bunda Polşen'in emeği büyük. 


Kitapta bunlar gibi toplam dokuz konu var (Alışveriş, parkta oynama, babayla oynama, oyun grubu, uyku saati vs). Hepsi de birbirinden güzel. 


Resimlerin altında Almanca yazıyor. Deniz sürekli "ne yazıyor, Polşen ne diyor, annesi ne diyor?" diye soruyor. Ben de resimlere göre uyduruyorum bir şeyler. Aylardır hiç bıkmadan günde kaç defa Polşen'e bakıyoruz, okuyoruz.

Kitap, bizde daha çok yap-bozlarıyla bilinen Ravensburger'in. Sandra Grimm yazmış, Katja Senner resimlemiş; eline sağlık!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.