Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Mach Auf und Wieder Zu!

"Deniz'in Kitapları" kategorisiyle kitaplarımızı kayıt altına almaya devam ediyorum. 


Mach Auf und Wieder Zu!: Bu kitabı da babası bir iş seyahatinde almıştı. Özellikle kapağındaki oyuncak ayının fermuarı olması ve açılıp kapanabiliyor olmasıyla en önce benim gönlümü çalmıştı. Minik ellerin fermuarı rahatça tutabilmesi için uzun bir ipi de var. Deniz bu kitap ilk geldiğinde sürekli fermuarı açıp kapatıyordu. Bu bir günlük yaşam becerisi olduğundan bu benim de yapmasını sevdiğim bir şeydi. Ayrıca evdeki oyuncak ayının üstüne Deniz'in küçülmüş fermuarlı giysilerini giydirip fermuar açmaya kapamayı oynasın diye veriyordum zaten. 

Kitabın iç sayfalarında da benzer açma-kapamalar var. Banyo yapan çocukla ilgili konuşup filin gövdesindeki kapağı kaldırınca çıkan aynada kendimize bakardık. 



Bu sayfada da kurbağanın ayakkabısının cırt bandını açıp kapamakla ilgili yine güzel bir günlük yaşam becerisi var. 


Son sayfa ise mutfakta çocuğun yaptıkları hakkında. Fırının kapağını açınca kek çıkıyor, çamaşır makinesinin kapağını açınca çamaşırlar görünüyor vs. 


Sayfa sayısı az; ama içinde günlük yaşam becerilerine yönelik açma-kapama çalışmalarıyla çok beğendiğim bir kitap. Görüldüğü gibi Almanca olmasının hiç önemi yok, resimler her şeyi anlatıyor zaten. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.