Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Ev Yapımı KAR!

Bugün İstanbul'un bazı yerlerinde çok kar yağmış. Bizim evin civarında ise bir ara atıştırdı, çok az arabaların üstü ve çatılar kar tuttu; hepsi o kadar. Sokakta oynayacak kar bulamayınca evde kendimiz yapalım dedim. Bunun için:

  • 2 paket mısır nişastası
  • 1 tüp traş köpüğü
  • Leğen/tepsi 
  • İsteğe göre gıda boyası
Yerde kalın naylonumuz serili olduğundan çok rahat bir şekilde böyle pis(!) işlere girebiliyorum. Önce leğenin içine bir tüp traş köpüğünü sıktım. Tabi Deniz hemen daldırdı ellerini, karıştırmaya başladı. 


Tüpü tamamen bitirdikten sonra içine iki paket mısır nişastasını da döktüm ve başladık karıştırmaya.



İki malzeme birbirine iyice karışınca harika bir kıvamı oluyor. Hem kartopu gibi yuvarlanabiliyor hem de o kadar yumuşak ki dokunması çok eğlenceli. Bu etkinliği bir yaşındaki çocuktan on yaşındaki çocuğa kadar herkesin seveceğini düşünüyorum. Hatta biz yetişkinler için de terapi gibi... Yaptığımız karın dokusu benim çok hoşuma gitti, sürekli mıncıkladım, küçüklü büyüklü toplar yaptım. Ayrıca tıraş köpüğünün kokusu da etrafı kapladı. Hem dokunma, hem koklama hem de görme duyusuna hitap eden çok keyifli bir oyun...


Deniz de başlangıçta çok sevdi. Karıştırdı, mıncıkladı, yoğurdu "kar oynuyoruz anne, sıcak kar" dedi. Tabi bir süre sonra elindeki ve üstüne sürdüğü karlardan kurtulamayınca "yıkayalım" diye tutturdu. Boya olsun böyle pis işler olsun çok hevesle elini sokuyor, kirleniyor. Sonra elini temizlemek istiyor, üstüne sürüyor; bu sefer hem eli hem üstü kirlenince de rahatsız oluyor. "Oynuyoruz, önemli değil, sonra yıkarız" desem de ikna olmazsa bir süre sonra kalkıp temizleniyoruz. Bugün de öyle oldu. Gerçi yeterince oynamıştık zaten. Hatta bir süre sonra bir top beyaz ayırıp diğerlerinin içine kaşığın ucuyla mavi gıda boyası attım. Tatlı bir mavi oldu, biraz da mavi mavi oynadık. Bu esnada çok az daha nişasta ekledim, kıvam biraz bozuldu, mavi toplar daha sert oldu. İlk başta verdiğim ölçünün kıvamı çok güzel. 




En sonunda ben daha oynamaya doyamadan hepsini kaldırdık. Üstümüzden çıkanları makineye atarken yerdeki naylonu da şöyle bir sildim, bu keyifli oyundan eser kalmadı. 

Not: Bu etkinliği bu blogta gördüm ve denedik. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Harikasin Deriyacim, tebrik ediyorum yaratıcılığını :) hale

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Halecim, sen de yap; hem çok kolay hem eğlenceli. Seninkiler de sever...

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.