Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Sayılar ve Renkler Yap-Bozu

Aylar önce bir marketten aldığım "Caillou Sayılar ve Renkler Yap-bozu"nu ortaya çıkarınca üzerindeki sayılardan dolayı Deniz'in çok hoşuna gitti. 1-10'a kadar sayılarla ilgili yap-bozda her sayıyla ilgili 4 parça var. Her bir sayıyla ilgili şekillerin olduğu parçaları bulup birleştirmek gerekiyor; örneğin 4 tane ayı, 4 tane top, 4 tane köpeği 4 sayısıyla birleştirmek gibi. Deniz bunu tek başına yapamıyor; sayıları bir çokluğu ifade etmesiyle değil, bir şekil-resim gibi algılıyor sanırım. Tüm sayıları biliyor, hatta iki haneli sayıları da biliyor; ama 4 tane top hangi parçada desem bilemiyor. Saymayı da bilmiyor zaten. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi Deniz daha çok rakamları yan yana koyup "şimdi kaç oldu?" kısmıyla ilgileniyor (şimdi 56 oldu, böyle yaparsam 59 oldu gibi). Ben sayıların çokluğu ifade ettiğini anlatmaya çalışıyorum; ama o hep iki rakamı birleştirip kaç olduğuyla ilgileniyor.



Aynı yap-bozun renklerle ilgili parçaları da var. Caillou ve arkadaşlarının eşyaları/oyuncaklarının olduğu parçalar var. Her bir grup farklı renkte. Burada amaç, doğru renkleri bulup parçaları birleştirmek. Ben bulması zor olmasın ve Deniz hemen sıkılmasın diye (ve zaten renkleri tanıdığı için) her gir grubu ayrı ayrı çıkarıp sadece parçaları doğru yere koymasını istedim. 



Aslında kullanım amacı olarak çok güzel olmasına karşın; bazı resimleri pek beğenmedim. Çocuk, doğal olarak resimde gördüğünün ne olduğunu soruyor. Bazı resimler gereksiz bazılarının da çizimleri kötüydü.   

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.