Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Kara Tahta ve Tebeşir Atölyesi

Bugün Fikirdenk'in bize hediye ettiği bir etkinliğe katıldık. Miniaktivite'de gerçekleşen "Kara Tahta ve Tebeşir Atölyesi"nde çok keyifli oynadık. 
Miniaktivite'ye gittiğimizde henüz diğer çocuklar gelmemişti. Deniz kendisine verilen boyalarla biraz oynadı. 




Sonra oyun halısı üzerinde arabalarla oynadı. 



Atölye çalışması başlayınca masalara geçildi. Her çocuğa bir tahta parçası verildi (tahtaların bir yüzü önceden turuncuya boyanmıştı). Ellerine fırçaları alan çocuklar tahtayı siyaha boyadılar. Bu atölyenin Deniz için en cazip yönü bu bölümdü. Boyaması bittiği halde tahtayı bir türlü bırakmak istemedi. 




Boyanan tahtalar, pencere kenarında kurumaya bırakılırken biz de ince-uzun şekilde keçeden kesilmiş renkli parçaları (turuncu ve siyah) yuvarlayarak salyangoz şeklinde silgileri yaptık. 



Tahtalar kuruyunca bu sefer üzerilerinde bulunan deliklere kürdan yardımıyla renkli kurdeleleri geçirdik (kurdeleler de turuncu ve siyahtı). Arkasından da yine keçeden kesilmiş ve üzerinde yapışkan bant olan süsleri tahtaların üzerine yapıştırarak son halini verdik. Sıra geldi, tebeşirle sanatımızı konuşturmaya... 



Etkinliğin sonunda da kendi yaptığımız kara tahtamızı, silgimizi ve bir de tebeşir alarak evde oynamaya devam etmek üzere Miniaktivite'den ayrıldık. 

Kara tahta boyası su bazlı bir boya olduğundan ellerimizi yıkayınca hemen çıktı. Sanırım kıyafetlerin üzerinden de kolayca çıkacaktır. Biz aslında bu boya ile Deniz'in odasında duvarın bir bölümünü boyayarak kara tahta yapmayı düşünüyorduk. Bugünkü çalışmadan sonra bu işi en kısa sürede yapmaya karar verdim. 

Fikirdenk ve Miniaktivite'ye bu keyifli etkinlik için çok teşekkür ederiz. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.