Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Şekillerle Renkler ve Hayvanlar

Edukids'in "Şekillerle Renkler ve Hayvanlar" oyun kartlarını Deniz 1,5 yaşındayken almıştım. O zamandan beri hep kitap rafımızda duruyor. Zaman zaman çıkarıp oynuyoruz.  



Kapağında mıknatıs olduğundan çok kullanışlı bir kutusu var. Çok sağlam kapanıyor, elimizde oradan oraya gezdirirken hiç açılıp dökülmüyor. İçinde 10 kart var. Bir çerçevenin içinde verilen kartlar geometrik şekiller olarak yapılmış. Her kartın üzerinde bir hayvan resmi var ve hepsi de birbirinden farklı renklerde. Böylece minikler bu kartla hem renkleri, hem şekilleri hem de hayvanları öğrenmiş oluyor. Üstelik çerçevenin içine geçmeli olarak yapıldığından küçük kas becerisini geliştirici bir oyun. 


Uzun zamandır oynadığımız için Deniz hepsini biliyor tabi. Kartlardan birini gösterip "bu hangi şekil" dediğimde tanıyor, söylüyor. Ya da "bana ... şekli gösterir misin?" dediğimde arayıp buluyor. 
Aynı soruları hayvanlar ve renkler için de sorduğumda gösteriyor; ama bunları biliyor olması bu oyunu oynamamıza engel değil, yine de severek oynuyoruz. Kartları çerçevesinden çıkarıp sonra da takmaya çalışıyor. 


Böyle çocuklar için faydalı eğitici oyun kartları pek yok ülkemizde, olanlar sayılı. Edukids bu anlamda başarılı işler yapıyor. Bizde bir de "Hikayeli Yapboz Kartları" var. Hem kendi çocuğunuz için hem de bir çocuğa hediye arıyorsanız çok iyi seçim...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.