Blogger tarafından desteklenmektedir.

Contact us

RSS

Oyun Halısı

Erkek çocukların çok sevdiği oyunlardan biridir arabalarla oynamak. Deniz de seviyor; ben de araba sürmesini daha keyifli hale getirecek bir halı aldım. 1x2 metre ölçülerindeki halının kenarlarına overlog yaptırdım. Evde parkenin üzerine serdik, Deniz çok sevdi. Ben de sevdim; ama yazıları Türkçe olsaydı daha çok severdim. 



Önceleri birlikte oynadık. İkimizin de elinde birer araba. "Nereye gidelim anne" diye sorunca ben hep çeşitli mizansenlerle halının üstünde yazan yerleri söyledim. "Öhö, öhö boğazım ağrıyor, hastaneye gitmem gerekiyor" diyerek hastanenin önüne arabamızı park ettik; "çok az benzin kaldı, hemen benzin alalım" diyerek benzinciye; "karnım acıktı; ama param kalmadı, önce bankaya gidelim, sonra alışveriş merkezine gidelim" vb. ifadelerle halının üzerindeki her resmi tanıtmış oldum. 



Sokaklarda dönüş yaparken hep sağa-sola sinyal verdik (dıt, dıt, dıt sola sinyal veriyorum gibi); solu gösteren ok, sağa gösteren oka dikkat ettik; sadece P yazan yerlere park ettik; bir oyuncağımızı yaya yaptık, yaya geçidinden geçerken yavaşladık, yayaya yol verdik. 



Halının üzerindeki her bir binaya bir hikaye ile gidince Deniz'in aklında çok kalıcı olmuş. Benim ona söylediklerimi kendi kendine oynarken de söylüyor. Elini ağzına götürüp öksürüyor, hastaneye doğru arabasını sürüyor mesela. Arabayı yıkatmaya götürüyor, "çok yoruldum eve gidiyorum" diyor; bazen parka gidiyor. Halının üzerinde gezinip duruyor. 


Deniz, arabasıyla keyifle oynarken hem de halı sayesinde birkaç trafik kuralını öğrenmiş oldu. Üzerinde trafik işaretleri olmaması büyük eksiklik bence. Bu kadar şeyi yapan onu niye yapmamış anlamadım. Yine de okulu, hastanesi, oteli, polisi, itfaiyesi, yapay havuzlu parkı, benzin istasyonu, araba yıkamacısı, alışveriş ve eğlence merkezi, basketbol sahası, apartmanları, postane ve bankasıyla bizim mahallede oynamak çok zevkli. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Nerden bulabiliriz bu halidan cok keyifli.

Unknown dedi ki...

Ben Küçükyalı'daki bir halıcıdan almıştım, herhangi bir halıcıda benzerlerini bulabilirsiniz. İkea'da da bu tarz halılar var.

Yorum Gönder

Oyunumuzu beğendiniz mi? Görüşlerinizi bekleriz.